Modulul Articulator – Scanere Dentare Open Technologies

Modulul de articulare dinamica Optical RevEng Dental permite utilizatorului sa transfere pozitia de masticare realizata in laborator cu un articulator real in echivalentul ei virtual Exocad; acest pas este facut folosind placute dedicate care permit obtinerea unei articulatii dinamice ce reflecta cu acuratete realitatea.

Modulul Articulator permite utilizatorului sa transfere pozitia de masticare realizata in laborator cu un articulator real in echivalentul ei virtual Exocad. Cand se activeaza modulul articulator, utilizatorul primeste 4 placute de montare si un obiect de recalibrare.

Inainte de folosirea modulului pentru prima data, este necesar sa calibrati axele scanerului pentru a functiona conform simularilor.

Calibrati axele cu obiectul special pentru calibrare. Bin acest moment, orice recalibrare va trebui facuta cu acelasi obiect. Altfel, calibrarea axelor va esua. Procedura de calibrare este automata.

Acest modul necesita versiunea 2.5 a modului Optical RevEng si Exocad Virtual Articulator. Sunt necesare unele suporturi speciale: o placuta de montaj speciala pentru fiecare articulator suportat si un obiect specific de calibrare a axelor .

Placutele de Montare

Pana in prezent, modulul articulator suporta 4 tipuri de placute de montare: Artex (de la Amann Girrbach), PROTARevo (de la  KaVo), SAM si Adesso split de la Baumann.

Artex Plate   /    Adesso Plate

Cavo Plate   /   Sam Plate

Obiectul Pentru Calibrarea Axelor

Acesta este un obiect specific, care se potriveste pe fiecare placuta, folosit sa calibreze sistemul de miscare pentru Modulul Articulator.

This is a specific object, which fits on every mounting plate, used to calibrate the movement system for the Dynamic Articulation Module.

Este important sa mentineti obiectul curat si sa il folositi cu grija, Orice modificare a suprafetei obiectului, cum ar fi zgarieturile sau praful, poate face sistemul de calibrare nestabil.

It’s important to keep the object clean and handle it with care. Every modification of the object surface, like scratches or dirt, can make the calibration system unreliable.

Demonstratie Video

https://www.youtube.com/watch?v=5n4WwkDMfQQ

preluat de la http://www.dentalscanner.co.uk/news/170-dynamic-articulation-module.html